Ars longa, vita brevis

Paphnutius

Paphnutius

Összeesküvés elméletek

Élet a korona idején 12.

2020. március 28. - Paphnutius

fertozes-korona.jpg

 

Élet a korona idején

  1. Összeesküvés elméletek

/2020. március 28./

 

Nem szeretem az összeesküvés elméleteket. Nem lehet őket bizonyítani. mindig bizonytalanságot generálnak.

Nem szeretem, mert van bennük igazság, és az az igazság rémisztőbb, mint a valóság.

Nem szeretem, mert rossz felé vihetik a gondolatainkat és a spekuláció elvonhatja a figyelmet, a probléma megoldásától.

Ugyanakkor az ember gondolkodó lény. Kutatja az események hátterét.

Meg akarja keresni a kiváltó okot, hogy megszüntethesse a problémát.

…ha nagy a gond, ha kihat az egész világra, ha ez a hatás hosszútávon fennáll, jogossá válik a következmények felvázolása.

Ezek ismeretében pedig megállapítható, hogy kik szenvedik a legnagyobb károkat, kik ússzák meg kevesebbel és kik nyernek rajta.

Ne feledjük, egy háború is felemelkedést hozhat egyes országoknak, miközben más országok romba dőlnek. Lásd az Egyesült Államok a világháborúk után.

A korona vírus kihat az egész világra. Megváltoztat majd országokat, társadalmakat, összedönt gazdaságokat, és legyengít szinte mindenkit.

A poszt apokaliptikus állapot, amely mindenképpen bekövetkezik felemelkedést is fog hozni.

Kínának!

Eltűnik majd a két legnagyobb vetélytárs, az Egyesült Államok és az Európai Unió, romjaikban vergődnek majd, és legyengül Oroszország.

… és mind rá lesznek szorulva a csúcsra pörgetett kínai gazdaság szinte minden termékére.

A haldokló gazdaságok fellendítésére pénzre lesz szükség. A globális cégek újbóli beindításához ott lesz Kína rengeteg pénze. Ezáltal övék lehet a legnagyobb és legfontosabb cégek részvényeinek többsége. A legyengült államok állampapírokat fognak kiadni, hogy finanszírozhassák a legyengült szociális ellátó rendszereket és felélesszék nemzeti tulajdonú cégeiket.

…és Kínának erre is lesz pénze.

Kínában pár ezer halálos áldozata volt csupán a járványnak. Ilyen olcsón világháborút nyerni, zseniális haditerv.

Nem szeretem az összeesküvés elméleteket és remélem most sem lesz igazam.

A poszt apokaliptikus történeteket pedig, csupán a tévében szeretem nézni!

 

Egy rövid adalék az elmélet alátámasztására:

Kína 3-4 hónapig titokban tartotta a járványt, majd amikor már tudott róla a világ, kedvezőbb adatokat közölt. Akkor ők már többet tudtak a terjedés sebességéről, a szükséges eszközökről, a karanténozás módjáról, stb. mint jelenleg a világ, hiszen mindenhol elterjedt az országon belül.

A kínai holdújév idején derült ki, hogy nagy a baj. Addigra a világ kínaijainak jó része hazautazott a rokonaihoz. A járvány hallatán visszasiettek abba az országba, ahol addig éltek. Így széthordák a járványt az egész világra. most pedig van minden bőven, adnak is, csak kérni kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paphnutius.blog.hu/api/trackback/id/tr6815565698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szendrei Tiborné 2020.03.29. 21:31:29

Ezzel a gondolattal nem vagy egyedül. Szerintem már sokunk fejében megfordult. Nem tartom magam pénzügyi szakembernek, de azt tudom, hogy akinél a pénz, annál a hatalom.
Az utobbi időben gyakran eszembe jut, amikor szüleim gyermekkoromban a Bibliai "sárga veszedelem"-ről beszéltek. Eddig azt hittem, hogy a sok kínai árú, és az egész világot ellepő emberek lesznek. Most ezt újra gondolva rá kellett jönnöm, hogy ennél sokkal többről van szó. Mondjuk ki, Kina világuralomra tör.
Ja, és Jelenések könyve 6. fejezet:
És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.

Paphnutius 2020.03.30. 20:31:14

Talán nem így van. Legalábbis remélem. Bár nem mondanák meg, ha így lenne, akkor sem. Olyan titok, mint az ember klónozás. Mindenesetre a járvány legjobban az Egyesült Államokat, az afrikai kontinenst és Észak-Koreát fogja leginkább sújtani. Amerika hanyatlása félelmetes dolog az egész világgazdaság számára. Az biztos. A legrosszabb forgatókönyvek szerint tízmilliós is lehet a végén, az áldozatok száma. Cset kapcsolatban vagyok egy amerikai magyar lánnyal, aki rálátással bír az egészségügyre.. Ha sikerül, hangulati képeket gyűjtenem, egy amerikai történet is lehet...
süti beállítások módosítása