Ars longa, vita brevis

Paphnutius

Paphnutius

10. Just a Gigolo

Az én 10-es listám

2020. október 17. - Paphnutius

20181207_112612.jpg

Körülbelül 1976.

10. Just a Gigolo

Az én 10-es listám

 

A Retro rádió felhívást tett közzé, hogy a hallgatók állítsák sorba a 10 legkedvesebb slágerüket a 60-70-80-as évekből. Én imádok listákat írni, ezért mindjárt szárnyalni kezdett a fantáziám. A rádió célja, hogy egy ezres slágerlistát képezzen ezekből a tízes listákból. Komolyan gondolom, hogy könnyebb egy ezres listát írni.

De azért összehoztam egyet. Persze ez csupán egy rádióbarát lista, kerülve minden közhelyet és tingli-tangli dalt. A listához telefonszámot is kellett mellékelni és ha a szerkesztőnek tetszik a lista, élőadásban egy órán át, a beküldő dalait játszák, miközben mini interjúkban beszélnek arról, hogy miért pont azok a dalok kerültek a kedvencek listájába.

Az én dalaim, nem gondolom, hogy élőadásba kerülnek, talán nem is szeretnék élőadásban beszélni ezekről, hisz az igazi nagy kedvenceim nem igazán rádióbarátok. De azért a választott dalok nagyon szuperek. Pont jó egy blogbejegyzésben írni róluk.

Tehát az én 10-es listám fiatalságom korából:

 

  1. David Lee Roth – Just a Gigolo

Ezt a dalt önmagában szenzációsnak tartom. Sokan feldolgozták, az apró kis improvizációs énekrészeknél szoktam eldönteni, hogy ki mennyire tudta megoldani a feladatot. Davis Lee Roth a kor igényeinek megfelelő videóklippel tette kiemelkedővé ezt az interpretációt. A 80-as évek elején minden a lányok körül forgott nálam. Dühöngött a punk, a rock, a metál és hát a disco. Amikor kérdezték a kedvenc dalaimat, kész válaszom volt rá:

David Lee Roth – Just a Gigolo és Californian Girls, Beach Boys – Kokomo és Sabrina Boys, Boys, Boys. A sok gyönyörű lány miatt.

Abban az időben voltak kedvenc énekesnők is, akikért odavoltam, mint Blondie, Kate Bush, Patsy Kensit, vagy Kim Wilde.

Aztán további kapcsolatom is lett a dallal, amikor Emery-ék Texasból hazalátogattak. Épp a karaoke volt a nagy divat és elmentünk egy tatai klubba énekelni. Nos, közös választás volt a Just a Gigolo. 3 nagyvadász után hazáig énekeltük.

Louis Prima - Just A Gigolo I Ain't Got Nobody

https://youtu.be/Kkrb4h4weW4

David Lee Roth – Just a Gigolo I Ain't Got Nobody

https://youtu.be/ui-zBq-f5XA

David Lee Roth – Californian Girls

https://youtu.be/cmbhfI8f_Ek

Beach Boys – Kokomo

https://youtu.be/sJAyW4sInbs

Sabrina - Boys, Boys, Boys

https://youtu.be/ajSb3fZmt2U

Blondie - Heart Of Glass

https://youtu.be/WGU_4-5RaxU

Kate Bush - Wuthering Heights

https://youtu.be/Fk-4lXLM34g

Kim Wilde - You Keep Me Hangin' On

https://youtu.be/Fu69KBR7RMM

Patsy Kensit - I'm Not Scared

https://youtu.be/J-PYqUHfTMA

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paphnutius.blog.hu/api/trackback/id/tr5316244052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása