Ars longa, vita brevis

Paphnutius

Paphnutius

IV. Magyar Haikunap

2017. április 11. - Paphnutius

16649122_1385949961427645_1683907349441995784_n.jpg

 

A Magyar–Japán Baráti Társaság Haiku Klubja 2017. április 9-én vasárnap rendezte meg a IV. Magyar Haikunapot, Budapesten, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban.

 

Ezen az eseményen hirdették ki az interneten meghirdetett haiku és haiga versek versenyének eredményeit. Mindkét versformában két csoportba lehetett nevezni. A felnőtt kategória az amatőr és on-line publikálók versenye, a profi kategória pedig a már nyomtatott formában is publikáló költők versenye volt.

 

A haikuk versenyében a téma a „KIMONÓ” volt és csupán egy darab verssel lehetett nevezni. Nem értem el helyezést, bár én ezt a versemet jól megírtnak tartottam. De ez nem probléma.

 

Íme a haiku:

 

Selyemkimonód

Egy vagyon, ám nélküled

Érdektelen tárgy

 

 

A haigák versenyében a téma a „RÜGY” volt és csupán egy darab kép-verssel lehetett nevezni. Haigám-mal a profi kategóriában az I. helyezést értem el! A haiga, a későbbiekben megjelenik a Magyar–Japán Baráti Társaság belső kiadványában.

 

 

Íme a haiga szövege:

 

Új élet fakad

Ág bőre hasad. Tavasz-

Ismét megéltem.

 

 

A publikáció végén a képes haigát is megnézheted. A haigák és haikuk fogalmairól egy korábbi posztban /Egy haiga Tatsumi Shimura képéhez / Adalékok a haiga megértéséhez 2017. 04. 05./ olvashatsz.

 

 

rugy_nagy_istvan_paphnutius_palyazati_haigaja.jpg

hopp_ferenc_azsiai_muveszeti_muzeum_nyertes_haigak_kiallitva.jpg

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum - Nyertes haigák kiállítva

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paphnutius.blog.hu/api/trackback/id/tr5212418417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása