Ars longa, vita brevis

Paphnutius

Paphnutius

A Palazzo Grassi szelleme a Grand Canal-on

Venezia mesék

2019. szeptember 05. - Paphnutius

palazzograssi.jpg

A Palazzo Grassi szelleme a Grand Canal-on

 

A Palazzo Grassi in San Samuel most egy alapítvány és a milliárdos kortárs műgyűjtő Francois Pinault székhelye. Itt kísért egy fiatal lány szelleme, aki állítólag levetette magát az egyik erkélyről az udvarra, (vagy dobták) miután megerőszakolták.

A palota gondnokai már többször hallották, hogy valaki hívja őket név szerint, mintha közelükben állva suttogna a fülükbe ...

Az 1980-as években az épület helyreállítása során valami rendkívüli dolog történt: egy öreg éjjeliőr sétált a folyosón, amikor egy sikításszerű, vékony hangot hallott a semmiből, mintha valaki hívná őt a nevén szólítva és azt mondta neki, hogy álljon meg.

A férfi, miután kiheverte a sokkot, meggyújtotta a fáklyát (ezt használta a sötétben, mert ismerte a legendát.). Elkezdte keresni a személyt, aki hívta, de sikertelenül. Észrevette azonban, hogy a hang, ami megállította, egy lépésre tőle, a padlón lévő nagy lyukból jön, amit egy gondatlan munkás ásott és nem volt körbekerítve.

Így, a Palazzo Grassi szelleme sikoltozásával megmentette az életét!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paphnutius.blog.hu/api/trackback/id/tr9615042120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása