Ars longa, vita brevis

Paphnutius

Paphnutius

Autómosó

2022. március 09. - Paphnutius

keziautomoso.jpg

Autómosó

 

Beállok tankolni. Van még üzemanyagom. Majdnem félig a tank. Főleg azért jöttem, hogy lemossam az autóról az 1 hónapos koszt. De, ha már itt vagyok, teletöltöm. Látom, hogy az autómosó előtt sor áll. Legalább 4 autó. 3 kocsimosó állomás. Mire végzek a tankolással kettő beáll mosásra.

A hátsó mosóba nem lehet innen belátni, csak az első kettőbe. Én általában azt használom. Aztán beáll az előttem lévő két autó is, már én következnék. Mögém sorol egy autó, széles utánfutóval, majd még egy másik is. Megfordul a fejemben, hogy előremenjek, megnézni, mi van a hátsó mosóban. De mi van, ha nem üzemel? Nem tudok majd visszatolatni, ha közben felszabadul az első két mosóállomás egyike és állhatok újra a sor végére. A mögöttem lévő autóból kiszáll a sofőr. Átballag a hátsó mosót megnézni. Megteheti, van ideje, hisz még előtte vagyok a sorban. Már jön is vissza. Tekerném le az ablakot, hogy megkérdezzem, felszabadult-e a hátsó terminál, vagy esetleg nem üzemel, de nem tudom. Kerüli a szemkontaktust. Lehajtott fejjel, amolyan lopakodó stílusban jön vissza, nem lehet megszólítani. Aztán beül az autójába és megpróbál kikerülni. Épp, hogy nem húzza meg a kocsim oldalát az utánfutójával, ahogy araszolva elnavigál az autóm és az első mosó oldalfala között. Beáll a hátsó kocsiállásba és mosni kezdi az autóját.

Ez az a fajta ember, aki elsomfordál az utcán fekvő ember mellett, aki elbujdokolt, ha a barátját bántotta egy idegen. Aki az iskolában, vagy otthon mindig másra fogta, ha valami rosszat csinált és lebukott. Ez az a fajta ember, aki mindig ott van, ahol ingyen, vagy sokkal olcsóbban lehet enni, inni, kapni valamit. Ez az ember nem szól, ha elejted a tárcád, hanem elrakja. Aki nem avatkozik be, ha látja, hogy egy zsebes a hátad mögött, a táskádban turkál.

Ez nem ad borravalót senkinek. Ez az a fajta ember, akivel akkor jársz a legjobban, ha sohasem szorulsz a támogatására. Ez az a fajta ember, aki mindenkit félrelökve követelné, ha támogatásra lenne szüksége.

Ez az a fajta ember, akinek létezése csak abban szolgálja az emberiséget, hogy bizonyítja az emberi faj sokszínűségét. Persze azon belül, alfajunk egy korcsosodott változatát képezi:

Ő a Homo sapiens sapiens sumákusz.

Tata, 2022. 03. 05.

foto-_i_car_wash.jpg

Fotó- I car wash

A bejegyzés trackback címe:

https://paphnutius.blog.hu/api/trackback/id/tr4717775970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása