Ars longa, vita brevis

Paphnutius

Paphnutius

Megbabonáztalak

Szerelemrátétel a karibi és keresztény hiedelemvilágban, egy dal kapcsán

2017. április 30. - Paphnutius

vudu_com-coupons.jpg

 

 

Megbabonáztalak

/I Put A Spell On You - Screamin 'Jay Hawkins/

Fordította - (Nagy István Paphnutius, 2015)

 

Megbabonáztalak,

mert enyém vagy má-ár!

Jobb lesz, ha abbahagyod,

Mert én nem viccelek!

Nem! Nem viccelek én!

 

Tudod, én ki nem állhatom,

A helyben topogást,

Te jól tudod, papa!

Én ki nem állhatom, hát hagyd!

Ó, jaj, mert

 

Megbabonáztalak,

mert enyém vagy má-ár!

Ó, jaj!

 

 

Tudod, hogy szeretlek én!

Szeretlek!

Szeretlek!

Szeretlek és különben

Sem érdekel, ha nem akarod,

A tiéd vagyok most, mert

 

Megbabonáztalak!

Már az enyém vagy!

 

Mert az enyém vagy!

Mert az enyém vagy!

Ó, yeah!

 

 

A dal mindig tetszett, ám soha nem gondoltam bele, hogy miről szól. Tudtam, hogy az eredetit Screamin 'Jay Hawkins énekeli, de általában a Creedence Clearwater Revival feldolgozását játszották a rádiók. Aztán a You Tube elterjedésével lassan erre a számra is rátaláltam. Megkerestem az eredetit, majd találtam egy archív koncertrészletet.

 

 Ekkor jöttem rá, hogy miről is szól … A vudu mágiáról.

vudu-varazslo.jpg

A Vudu, főleg Haitin és a nem Haitin élő haiti lakosság körében gyakorolt varázslat, mágia, istenfélés, hit. A 18. században alakulhatott ki, amikor az afrikai rabszolgáknak megtiltották a törzsi vallások gyakorlását és kényszerítették őket a kereszténység felvételére. A vudu vallás a Ghánában, Togóban gyakorolt vodun kultuszból ered és azzal igen szoros kapcsolatban áll. A vuduban megtalálhatók az afrikai népi szimbolizmus elemei, és hatott rá a római katolicizmus, a nyugati miszticizmus és a szabadkőművesség is.

Jelenleg nagyon elterjedt az Egyesült Államok déli részén, főleg New Orleans környékén.

images.jpg

 

A vudu hívők hisznek a távoli és megismerhetetlen teremtőben, akihez a loákok közvetítésével fordulnak kéréseikkel. A loák mindegyike az élet egy különleges aspektusáért felel, és a hívők igyekeznek személyes ismeretségbe kerülni velük, az élet ügyes-bajos dolgainak intézése miatt. A loák figyelmét felajánlásokkal, áldozatokkal lehet felkelteni, és minden hívő személyes oltárokkal és kegyszerekkel igyekszik ezt a kapcsolatot fenntartani.

A haitiak 80%-a keresztény, saját bevallásuk szerint 100%-uk vudu hívő. Nincsenek írott szabályai, a vudu papok (houngan) és papnők (mambo) évszázadok óta őrzik titkait.

Ezért erről többet én sem írhatok …

 

A dal előadójáról:

Screamin’ Jay Hawkins, üvöltő dervis

(1929 - 2000)

 

Amerikai rhythm and blues énekes, dalszerző. Arról lett híres, hogy megírta minden idők egyik legnépszerűbb szerzeményét, az I Put a Spell on You –t (Megbűvöltelek).

A dalt több tucat neves előadó dolgozta fel, mint Arthur Brown, a Creedence Clearwater Revival, James Brown, Annie Lennox, Nina Simone, a Them, Alan Price, Manfred Mann, vagy a magyar Old Boys.

Dala felkerült a Rolling Stone magazin 500 legjobb dalának listájára. A kiabálós blues előadói közé sorolták. Művésznevét - Screamin’- sikoltozó - azért kapta, mert éneklés közben sikoltásszerű hangok törtek ki belőle. Jól játszott zongorán, de gitározott, szaxofonozott és dobolt is.

Koncertjei horrorisztikus hatásúak voltak, a színpadon kígyók, pókok, csontvázak, woodoo kellékek alkalmazásával keltett hatást. Például rendszeresen ’fellépett” vele, Henryt, a szivarozó koponya.

Több híres előadó is ihletet nyert koncertjeiből, mint Arthur Brown, Alice Cooper, vagy a Black Sabbath.

 

Clevelandban született és egy árvaházban nőtt fel. Gyermekkorában klasszikus zongorát tanult, majd gitározni kezdett. A néger énekes, Paul Robeson volt a példaképe.

 

Az I Put a Spell On You-t 1956-ban vette lemezre. Eredetileg filmdalnak szánta.

 

 

vudu-1.jpg

 

De, hogy is van ez a szerelemkötés nálunk, a keresztény hitvilágban?

 

Ha valakinek a szívét nagyon meg akarod szerezni, tudatosan magadhoz kötheted praktikák alkalmazásával. Ősi mágia, amely működik, a másik fél akarata ellenére is. Nagyon fontos, hogy alaposan átgondolt: valóban akarod-e. Ha olyan embert akarsz magadhoz kötni, aki saját akaratából soha nem kezdett volna veled szerelmi viszonyt, akkor könnyen megkeserítheted vele az illető életét. Ezért azt ajánljuk, hogy ezt a mágiát csak olyan kapcsolat esetén alkalmazd, amely jelenleg is működik, és csak erősíteni szeretnéd az érzelmi szálakat.

 

Szükséged lesz két babára, vagy bármi másra, ami a két embert jelképezi. Lehet ez akár két ágacska is - mint a régi iszlámban -, agyagfigura, vagy a két személy egy-egy személyes ruhadarabja is. Sőt, lehet csuhébaba, amire ráírtad, ki kicsoda, vagy akár csak két papírdarab, mindegyiket ellátva a nevekkel. Az a lényeg, hogy a megszemélyesítő tárgyba „lehelj lelket”. A régi Egyiptomban ehhez elég volt a babák fölött kimondani a neveket és aztán rájuk lehelni, de az is elég lesz, ha csak szimplán megnevezed őket. Sőt, még akkor is működhet, ha erősen rákoncentrálsz, teljes tudatoddal odahatsz és küldöd át a gondolatot az éteren át, hullámok, üzenet-impulzusok formájában. Én más esetekben is sikerrel alkalmaztam, például gyermekaltatáskor. Úgy hívtam, hogy gondolat áttolás, amely során akaratomat nagy hullámokban hömpölyögtetve küldöm az alany felé. Ez nagy gyakorlatot igénylő módszer, ezért neked a kellékek használata javasolt, a siker érdekében.

 images455454.jpg

A varázslás folyamán a valóságban is össze kell kötni a két megszemélyesítő tárgyat. Szerelmi ügyekben használj vörös vagy fehér fonalat. Tizenháromszor tekerd körbe a két babát, aztán pedig csomózd meg kilencszer. Ezzel azonban még nincs vége a dolognak, a varázslás még nem fejeződött be. A megszemélyesítő tárgyakat így összekötve, biztos helyen kell tárolnod, a varázslat ugyanis addig él, amíg a tárgyak. Vigyáznod kell tehát rájuk, ne érje őket semmi baj. Akkor is szükséged is lehet rá, ha később esetleg szét akarnád választani a párt.

 

A szerelmi mágia egyszerűsége miatt bárki számára elérhető módszer. Az ilyen varázslatoknak köszönhetően általában egyszerre több új ember léphet be az életedbe, akik közül néhányan jó barátoddá válnak. Valamelyikük iránt, pedig érezni fogod a mélyebb vonzalmat, ami később szerelemmé érik.

 

Ha már van párod, de úgy érzed, ellaposodott a kapcsolatotok, kevesebb szenvedélyt érzel a másik iránt, vagy ezt éppen az ő oldaláról tapasztalod, szintén rendkívül hasznos lehet egy-egy otthoni trükk alkalmazása, a szerelmi mágia. Fontos leszögezni, hogy ez a mágia nem kényszerít senkit semmire, csupán a lehetőséget teremti meg, a többi pedig már rajtad és a partnereden múlik. Légy biztos magadban, és hidd el, hogy sikerülni fog! Íme, négy roppant egyszerű otthoni trükk, ami csak arra vár, hogy kipróbáld. Ezeket a bejegyzés végén elolvashatod, mint ahogy a bontás módszerét is.

 images11.jpg

 

Szívmágia I

 

A délutáni órákban gyújts meg egy vörös színű gyertyát, majd a gyertya közepére köss szintén piros cérnával egy, a kedvesed nevét tartalmazó papír szívecskét, és égesd a gyertyát egészen a cérnáig. Tartsd egy kis szünetet, éjfélkor gyújtsd meg a gyertyát újra, és ezúttal égesd teljesen végig. Közben folyamatosan gondolj arra, hogy ugyanígy lángol majd érted a szíve annak, akinek a nevét a papírra írtad.

 

 

Szívmágia II

 

Vágj ki piros papírból egy szívecskét, írd rá kedvesed nevét, majd hajtogasd össze, és egy piros gyertya viaszát rácsöppentve zárd le. Ezután a már meggyújtott gyertya lángjába szórj sáfrányt, vond be oldalt mindenütt mézzel, és amíg tövig nem ég, a lángját figyelve a következő rövid mantrát ismételgesd folyamatosan: szívedben értem lobogjon a szerelem lángja.

 

 

Képmágia

 

Ehhez a változathoz egy vászondarabra lesz szükséged: vágd ketté, majd az egyik felébe varrd bele a saját nevedet. Ha jó a kézügyességed, akár egy mini arcképet is készíthetsz. Mindeközben csak a pozitív adottságaidra, erényeidre és jó tulajdonságaidra koncentrálj - zárj ki minden negatív gondolatot az elmédből. Fontos, hogy a végeredmény jól olvasható, kivehető legyen.

 

A vászon másik felébe pedig annak a valós vagy képzelt személynek a nevét vagy arcát kell belevarrnod, akit magadhoz szeretnél vonzani. Itt is elengedhetetlen, hogy felruházd a nevet vagy a képmást minden olyan tulajdonsággal, szokással, jellemvonással, amit a keresett személyben szeretnél látni. Amikor mindkét név, illetve képmás készen van, egy piros fonallal vagy zsinórral lazán kösd össze őket, és tedd a vásznat egy biztonságos helyre, ahol semmi és senki nem bolygathatja - lehetőleg ne egy dobozba vagy ládikába, hanem valahova a természetbe, esetleg virágok, fák közé.

 

 

Gyertyamágia

 

Ehhez a mágiához három fehér és két piros gyertya szükséges. Előbbieket állítsd fel háromszög alakban, a piros gyertyákat pedig tedd ennek az alakzatnak a közepére. Az egyik piros gyertya azt a személyt jelöli, akiért varázsolsz, a másik a kérésedet szimbolizálja. Mielőtt meggyújtanád a gyertyákat, behunyt szemmel számolj el 15-től 1-ig visszafelé. Amikor a végére érsz, mondd el hangosan a kérésedet. Minden esetben csak egyetlen kívánság lehetséges, különben nem lesz hatásos a varázslat.

 

Ha ezen túl vagy, nyitott szemmel gyújtsd meg az öt gyertyát. Figyeld néhány percig, hogyan égnek, majd rövid idő múlva a két pirosat told közelebb egymáshoz. Égesd el az mindegyiket az egyharmadáig, majd fújd el őket. Ezt a szertartást még két alkalommal végezd el, méghozzá úgy, hogy a két piros gyertya egyre közelebb kerüljön egymáshoz. A szertartások között legalább egy nap szünetet tarts.

 

A párosított babákkal veszélyes műveletek is végezhetők, ezért ne tedd!

 

Ha eltemeted a párost, az azt jelenti, hogy egy napon, egyszerre fognak meghalni.

Ha elégeted, az egymás iránti szerelmük fogja „fölégetni” őket.

Ha vízbe hajítod, a kapcsolatuk lesz a vesztük.

 

 

 

 

 

 

 

 

A dal olyan népszerű, hogy még több száz feldolgozás hallgatható meg, ha valaki kitartóan keresi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paphnutius.blog.hu/api/trackback/id/tr6112469899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása